Τί είναι το WordPress Child Theme? – Το καλύτερο για το 2023

Τί είναι το WordPress Child Theme?

Το WordPress child theme κληρονομεί τη λειτουργικότητα του από ένα άλλο θέμα WordPress, το μητρικό. Συχνά χρησιμοποιείται όταν θέλετε να προσαρμόσετε ένα υπάρχον WordPress θέμα, χωρίς να χάσετε τη δυνατότητα να το αναβαθμίσετε.

Στο παρελθόν, δεν υπήρχε εύκολος τρόπος αναβάθμισης των θεμάτων χωρίς να χάσουν όλα τα προσαρμοσμένα στυλ και τις αλλαγές που είχατε κάνει.

Η βασική ομάδα και η κοινότητα του WordPress αποφάσισε να λύσει αυτό το πρόβλημα με την εισαγωγή του child theme το οποίο θα κληρονομήσει όλες τις λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά και τον κώδικα του μητρικού θέματος χωρίς να κάνετε αλλαγές στο ίδιο το μητρικό θέμα. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να αλλάξουν το στυλ της μητρικού θέματος και να προσθέτουν/τροποποιούν χαρακτηριστικά χωρίς να χάσουν τη δυνατότητα της αναβάθμισης του θέματος που χρησιμοποιούν.

Πλεονεκτήματα από της χρήσης ενός WordPress child theme

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα

Ασφαλής Ενημερώση
Ένα child theme κληρονομεί αυτόματα τα χαρακτηριστικά του μητρικού θέματος .Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το child theme, χωρίς ποτέ να τροποποιείσετε το γονικό θέμα.Όταν υπάρξει μια νέα έκδοση της μητρικού θέματος, μπορείτε να ενημερώσετε με ασφάλεια, διότι όλες οι τροποποιήσεις σας έχουν αποθηκευτεί στο child theme.

Είναι εύκολο να επεκταθεί
Ένα child theme επιτρέπει μεγάλη ευελιξία χωρίς να γράψετε πολλές γραμμές κώδικα. Μπορείτε επιλεκτικά να τροποποιήσετε μόνο τα αρχεία προτύπων και τις λειτουργίες που χρειάζεστε. Μπορείτε να προσθέσετε νέες λειτουργίες και πολλά άλλα.

Ασφαλής Επαναφορά
Αν έχετε καποιο σφάλμα στον κώδικά σας η υπάρχει κάποια παράλειψη , τότε το μητρικό θέμα θα είναι διαθέσιμο ως επιλογή επαναφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθήστε τα μαθήματα WordPress