Από προεπιλογή, το WordPress έρχεται με 3 ταξινομήσεις, τις ετικέτες, τις κατηγορίες, και τις κατηγορίες συνδέσμων. Ουσιαστικά, η ταξινόμηση(Taxonomy) είναι ένας τρόπος κατάταξης των δεδομένων. Συνήθως μια ταξινόμηση θα έχει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά.
Παρακάτω θα δείτε παραδείγματα αυτών των χαρακτηριστικών:
- Ετικέτες άρθρων(Posts tags): δρα σαν μια ετικέτα, που συνδέεται με ένα άρθρο.
- Κατηγορίες άρθρων: Κατηγοριοποίηση των άρθρων της Ιστοσελίδας μας.(Posts Categories)
- Κατηγορίες Συνδέσμων: Κατηγοριοποίηση των συνδέσμων της Ιστοσελίδας μας.(Links Categories)
Κάθε ετικέτα ή κατηγορία που δημιουργείτε είναι ένα “όρος”(term) της εν λόγω ταξινόμησης. Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσετε μια κατηγορία “Ταινίες” Η κατηγορία “Ταινίες” γίνεται ένας όρος(term) μέσα στην ταξινόμησης “Κατηγορίες”.
Τώρα, υπάρχουν διαφορετικά είδη ταινιών, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε χρήση των προσαρμοσμένων ταξινομήσεων (Custom Taxonomies) του WordPress. Αν έχουμε δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη ταξινόμηση “Είδος”, τότε θα μπορούσαμε να προσθέσουμε “Δράσης”, το οποίο γίνεται ένα όρος(term) της προσαρμοσμένης ταξινόμησης “Είδος”.
Γιατί να χρησιμοποιήσουμε τις προσαρμοσμένες Ταξινομήσεις στο WordPress;
Για να οργανώσουμε καλύτερα το περιεχόμενο μας!. Με τη χρήση των Προσαρμοσμένων ταξινομήσεων οργανώνουμε το περιεχόμενο μας με περισσότερη λεπτομέρεια, και επίσης μας δίνεται η δυνατότητα να εμφανίσουμε το περιεχόμενό μας με βάση των ταξινομήσεων που έχουμε δημιουργήσει.(Querying by taxonomy)
Παρακολουθήστε τα μαθήματα wordpress για περισσότερα για τις προσαρμοσμένες ταξινομήσεις.