Τα 5 κορυφαία μαθήματα σχεδίασης ιστοσελίδων που πρέπει να παρακολουθήσετε για να γίνετε επιτυχημένος σχεδιαστής

Όσον αφορά τη δημιουργία ιστοσελίδων, υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες επιλογές σχεδίασης. Ωστόσο, για να είστε επιτυχημένος σχεδιαστής ιστοσελίδων, θα πρέπει να έχετε μια ισχυρή βάση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ τη δική μου εμπειρία με έναν χρήσιμο οδηγό! Μείνε μαζί μου

Ποιες είναι οι Πέντε Βασικές Αρχές Σχεδιασμού;

Οι πέντε βασικές αρχές σχεδιασμού είναι η διάταξη, η δομή, η τυπογραφία, το χρώμα και οι εικόνες.

Παρακάτω ακολουθούν λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις πέντε βασικές αρχές σχεδιασμού.

01. διάταξη:

Η διάταξη είναι η διάταξη των στοιχείων σε μια ιστοσελίδα. Περιλαμβάνει τα πάντα, από τη θέση της κεφαλίδας και του υποσέλιδου μέχρι το διάστημα μεταξύ των παραγράφων και το μέγεθος των εικόνων σας.

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αρχές διάταξης;

Οι τρεις βασικές αρχές διάταξης είναι το σύστημα πλέγματος (grid system), τα ευέλικτα κουτιά (flex box) και ο αποκριτικός σχεδιασμός (responsive web design).

Ακολουθούν λεπτομέρειες για καθεμία από αυτές τις τρεις βασικές αρχές διάταξης.

Σύστημα Πλέγματος (grid system)

Το σύστημα πλέγματος είναι ένα σύστημα διάταξης που χρησιμοποιεί μια διάταξη πλέγματος για να οργανώσει το περιεχόμενό σας σε μια ιστοσελίδα.

Ευέλικτα κουτιά (flex box)

Το σύστημα διάταξης “flex box” σάς επιτρέπει να δημιουργείτε διατάξεις που είναι ευέλικτες και εύκολο να αλλάξουν.

Ανταποκρίσιμος σχεδιασμός (responsive web design)

Το Responsive Design επιτρέπει στον ιστότοπό σας να προσαρμόζει την εμφάνισή του με βάση το μέγεθος της συσκευής στην οποία προβάλλεται.

Τάκη Μαθήματα WordPress!

02. Δομή:

Η δομή αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οργανώνετε πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα έτσι ώστε να είναι εύκολο να τις κατανοήσετε. Θα πρέπει να δημιουργήσετε καλά οργανωμένες σελίδες με σαφείς επικεφαλίδες, λίστες, πίνακες

και παραγράφους.

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αρχές της δομής;

κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Οι τρεις βασικές αρχές δομής είναι η Ιεραρχία περιεχομένου, η διάταξη σελίδας και η πλοήγηση.

Τώρα, θα συζητήσω λεπτομέρειες για καθεμία από αυτές τις τρεις Βασικές Αρχές Δομής.

Ιεραρχία περιεχομένου

Η Ιεραρχία Περιεχομένου είναι ένα σύστημα που κατατάσσει το περιεχόμενό σας ανάλογα με τη σημασία. Σας επιτρέπει να ομαδοποιήσετε το περιεχόμενό σας σε κύριες επικεφαλίδες και υποενότητες και θα συμπληρώσει αυτές τις επικεφαλίδες με το κατάλληλο περιεχόμενο.

Διάταξη σελίδας

Η αρχή της διάταξης σελίδας υπαγορεύει τον τρόπο διάταξης των σελίδων σας στην ιστοσελίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια σταθερή διάταξη είτε μια ευέλικτη διάταξη και μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας CSS.

Τάκη προγραμμα κατασκευησ ιστοσελιδων 2023!

Πλοήγηση

Η αρχή της πλοήγησης υπαγορεύει πού μπορούν να μεταβούν οι χρήστες στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας έτσι ώστε να διαθέτει εύχρηστα μενού και ένα διαισθητικό σύστημα πλοήγησης.

03. Τυπογραφία:

Η τυπογραφία είναι η τέχνη του σχεδιασμού γραμματοσειρών που φαίνονται καλά μαζί και μεταφέρουν ένα κατάλληλο μήνυμα. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη πράγματα όπως το μέγεθος γραμματοσειράς, οι οικογένειες γραμματοσειρών, οι βασικές γραμμές, ο πυρήνας και η απόσταση μεταξύ των γραμμάτων όταν δημιουργείτε τυπογραφία για τις ιστοσελίδες σας.

Ποιες είναι οι τρεις κύριες αρχές της τυπογραφίας;

Οι τρεις βασικές αρχές τυπογραφίας είναι η τυπογραφία, οι γραμματοσειρές και το μέγεθος τύπου.

Παρακάτω ακολουθούν λεπτομέρειες για καθεμία από αυτές τις τρεις βασικές Αρχές Τυπογραφίας.

Τυπογραφία

Η αρχή της τυπογραφίας υπαγορεύει πώς πρέπει να μορφοποιηθεί ο τύπος στις ιστοσελίδες σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τυπικές γραμματοσειρές και μεγέθη και θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση φανταχτερών γραμματοσειρών που μπορεί να μην φαίνονται καλά μαζί.

Γραμματοσειρές

Η αρχή των γραμματοσειρών υπαγορεύει ποιες γραμματοσειρές πρέπει να χρησιμοποιείτε στις ιστοσελίδες σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τυπικές γραμματοσειρές που είναι διαθέσιμες στους περισσότερους υπολογιστές και θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση φανταχτερών γραμματοσειρών που μπορεί να μην φαίνονται καλά μαζί.

Τύπος – Μέγεθος

Η αρχή Τύπος Μέγεθος γραμματοσειράς, υπαγορεύει πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το μέγεθος των γραμμάτων. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος είναι αρκετά μεγάλο ώστε να είναι ευανάγνωστο, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να καταλαμβάνει πολύ χώρο στην ιστοσελίδα σας.

04. Χρώμα:

Το χρώμα είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού ιστοσελίδων, επειδή μπορεί να δώσει ζωή σε μια σελίδα και να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τι συμβαίνει σε μια σελίδα.

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αρχές του χρώματος;

Οι τρεις βασικές αρχές χρώματος είναι η απόχρωση, ο κορεσμός και η ελαφρότητα.

Παρακάτω ακολουθούν λεπτομέρειες για καθεμία από αυτές τις τρεις βασικές αρχές χρώματος.

Απόχρωση

Η αρχή Hue υπαγορεύει πώς ένα χρώμα πρέπει να είναι διατεταγμένο σε μια παλέτα αποχρώσεων. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χρώματα που βρίσκονται στη παλέτα αποχρώσεων και θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση χρωμάτων που βρίσκονται έξω από τη παλέτα των αποχρώσεων.

Κορεσμός

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χρώματα που βρίσκονται στο μέγιστο κορεσμό τους και θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση χρωμάτων που βρίσκονται στον ελάχιστο κορεσμό τους.

Ελαφρότητα

Η αρχή του Lightness υπαγορεύει πόσο ανοιχτό ή σκούρο πρέπει να είναι ένα χρώμα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χρώματα που βρίσκονται στο εύρος φωτεινότητας και θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση χρωμάτων που βρίσκονται στο εύρος σκότους.

05. Εικόνες:

Οι εικόνες αποτελούν σημαντικό μέρος οποιασδήποτε ιστοσελίδας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εικόνες που είναι σχετικές με το περιεχόμενο μιας σελίδας και θα πρέπει να διαχωρίζετε σωστά τις εικόνες σας, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Ποιες είναι οι αρχές των τριών βασικών εικόνων;

Οι τρεις βασικές αρχές της εικόνας είναι Εικόνες, Φόντο και Πλοήγηση.

Ακολουθούν  λεπτομέρειες για καθεμία από αυτές τις τρεις βασικές Αρχές Εικόνων.

εικόνες

Η αρχή “Εικόνες” υπαγορεύει ποιες εικόνες πρέπει να χρησιμοποιείτε στις ιστοσελίδες σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εικόνες που είναι σχετικές με το περιεχόμενο μιας σελίδας και θα πρέπει να διαχωρίζετε σωστά τις εικόνες σας, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Φόντο

Η αρχή του φόντου υπαγορεύει πού πρέπει να τοποθετούνται οι εικόνες σας στις ιστοσελίδες σας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο και μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο διαφάνειάς τους.

Πλοήγηση

Η αρχή της πλοήγησης υπαγορεύει πού μπορούν να μεταβούν οι χρήστες στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας έτσι ώστε να διαθέτει εύχρηστα μενού και ένα διαισθητικό σύστημα πλοήγησης.

συμπέρασμα

Σε αυτό το άρθρο, έχω συζητήσει τις πέντε βασικές αρχές του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις αρχές όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό και καλοφτιαγμένο ιστότοπο.