Είναι ασφαλές το WordPress;

Είναι ασφαλές το WordPress;

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα καυτό θέμα αυτές τις μέρες : 30.000 νέοι ιστότοποι παραβιάζονται με επιτυχία κάθε μέρα και οι δαπάνες για προστασία από διαδικτυακές απειλές είναι εκατοντάδες δισεκατομμύρια . Και κανένας ιστότοπος δεν είναι άτρωτος – αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν άτομα, μικρές επιχειρήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις .

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν το WordPress ως CMS είναι ένας αγαπημένος στόχος για τους χάκερ. Το 2019, το 94% των επιτυχημένων διαδικτυακών επιθέσεων εναντίον ιστότοπων που υποστηρίζονται από CMS στοχεύουν ιστότοπους WordPress. Ακόμα και όταν εξετάζουμε το 60% του μεριδίου αγοράς του WordPress , εννέα στις 10 επιθέσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλά.

Αυτά τα στατιστικά ενδέχεται να σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν η χρήση του WordPress ως CMS είναι καλή ιδέα. Ίσως αναρωτιέστε, είναι πραγματικά ασφαλές στη χρήση του WordPress;

Εν ολίγοις, ναι. Αλλά θέλω να σκάψω λίγο πιο βαθιά σε αυτήν την ερώτηση, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε τι κάνει το WordPress ευάλωτο σε προβλήματα ασφαλείας , πώς να τα αποφύγετε και τελικά να αισθάνεστε πιο σίγουροι για την επιλογή σας CMS

Το WordPress είναι ασφαλές, αρκεί οι χρήστες να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των ιστότοπων και να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές. Οι βέλτιστες πρακτικές περιλαμβάνουν τη χρήση ασφαλών προσθηκών και θεμάτων, τη διατήρηση υπεύθυνων διαδικασιών σύνδεσης, τη χρήση προσθηκών ασφαλείας για την παρακολούθηση του ιστότοπού σας και την τακτική ενημέρωση.

Ας αναλύσουμε την ασφάλεια ενός ιστότοπου WordPress στα κύρια στοιχεία του: τον πυρήνα του WordPress (τα αρχεία προέλευσης που ελέγχουν τη βασική λειτουργικότητα του WordPress), τα πρόσθετα και τα θέματα. Κάτι τέτοιο θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την ασφάλεια του WordPress στο σύνολό του.

Είναι το WordPress Core Secure;

Σύντομη απάντηση: Ναι, ο πυρήνας του WordPress είναι ασφαλής όταν ενημερώνεται στην τελευταία έκδοση. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα βήματα που μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να σκληρύνουν τον πυρήνα του WordPress στον ιστότοπό τους.

Μεγαλύτερη απάντηση: Σε αντίθεση με τα θέματα και τα πρόσθετα, υπάρχει μόνο ένας πυρήνας WordPress και διατηρείται από μια ομάδα ασφαλείας παγκόσμιας κλάσης. Το WordPress παραμένει στην κορυφή των τρωτών σημείων στο λογισμικό τους και κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας για να διορθώσει τα βασικά αρχεία τους. Κάθε φορά που το WordPress κυκλοφορεί μια ενημέρωση, εγκαταστήστε την το συντομότερο δυνατό, καθώς τα ζητήματα που επιλύει κάθε ενημέρωση είναι γνώση του κοινού.

Επίσης, υπάρχουν επιπρόσθετα μέτρα για να διατηρήσετε το WordPress λειτουργικό στο ασφαλέστερο. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Προστασία της σύνδεσής σας με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Πρόσθετες λειτουργίες όπως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και προσθήκες για τον περιορισμό των προσπαθειών σύνδεσης και την προσθήκη captchas αξίζει επίσης να εξεταστούν.
  • Εγκατάσταση ενός πρόσθετου ασφαλείας WordPressπου μπορεί να σαρώσει τον ιστότοπό σας για κακόβουλο λογισμικό και να εκτελεί σαρώσεις του ιστότοπού σας σε τακτική βάση.
  • Ενεργοποίηση SSLέτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια στον ιστότοπό σας.
  • Φιλοξενία του ιστότοπού σας με έναν ασφαλή πάροχο.

Για μια πλήρη λίστα βέλτιστων πρακτικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε τον πυρήνα του WordPress, ανατρέξτε στη λίστα ελέγχου Ultimate WordPress Security .

Είναι ασφαλή τα πρόσθετα WordPress;

Σύντομη απάντηση: Όχι πάντα. Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστα, νόμιμα πρόσθετα και ενημερώστε τα όταν είναι απαραίτητο.

Μεγαλύτερη απάντηση: Εάν τα βασικά αρχεία είναι η καρδιά του WordPress, τα πρόσθετα είναι … καλά, βασικά οτιδήποτε άλλο. Κάνουν το WordPress απροσδόκητα προσαρμόσιμο και ευέλικτο. Το ζήτημα είναι ότι τα πρόσθετα δημιουργούνται από τρίτα μέρη και δεν είναι εγγυημένα ότι όλα συντηρούνται σωστά ή ακόμη και ασφαλή. Ως αποτέλεσμα, οι προσθήκες είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πύλες που χρησιμοποιούν οι εισβολείς για να εισέλθουν σε ιστότοπους που υποστηρίζονται από WordPress.

Τα πρόσθετα είναι απαραίτητα για οτιδήποτε πέρα ​​από τη λειτουργικότητα του WordPress core. Όμως, όπως δεν θα κάνατε λήψη ενός σχηματικού αρχείου από έναν ιστότοπο του sketchier, να είστε πολύ προσεκτικοί από την προέλευση των προσθηκών σας. Συνιστούμε να διατηρήσετε τον κατάλογο προσθηκών του WordPress και να μετρήσετε τη δημοτικότητα, τη συχνότητα συντήρησης και τις κριτικές χρηστών στις επιλογές προσθηκών σας.

Επίσης, ακόμη και μια αξιόπιστη προσθήκη εξακολουθεί να μην είναι ασφαλής αν δεν τηρείται ενημερωμένη. Εγκαταστήστε ενημερώσεις για τις προσθήκες σας το συντομότερο δυνατό και μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το τι επιδιορθώνουν και βελτιώνουν οι προγραμματιστές.

Είναι ασφαλή τα θέματα WordPress;

Σύντομη απάντηση: Όχι πάντα. Χρησιμοποιήστε ένα θέμα που πληροί τα πρότυπα του WordPress και ενημερώστε το όταν είναι απαραίτητο.

Μεγαλύτερη απάντηση: Πολλά θέματα δημιουργούνται από τρίτα μέρη και επομένως δεν ρυθμίζονται ή εγκρίνονται από το WordPress. Μην εγκαταστήσετε απλώς ένα θέμα γιατί σας αρέσει αυτό το βλέμμα, τόσο σημαντικό όσο είναι. Το θέμα σας πρέπει επίσης να πληροί τα πρότυπα WordPress για κώδικα. Για να το διασφαλίσετε, επιλέξτε το θέμα σας από τον επίσημο κατάλογο θεμάτων του WordPress ή δοκιμάστε αυτόν που σας προτείνουμε . Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ασφάλεια οποιουδήποτε ιστότοπου WordPress (συμπεριλαμβανομένου του δικού σας) επικολλώντας τη διεύθυνση URL του ιστότοπου στο εργαλείο επικύρωσης του W3C .

Τέλος, το είπα πριν και το είπα ξανά, και θα το πω για άλλη μια φορά: Ενημέρωση! Τα ξεπερασμένα θέματα είναι μια άλλη εύκολη ευκαιρία για αδικαιολόγητη πρόσβαση στο backend του ιστότοπού σας.

«Η τακτική ενημέρωση των προσθηκών και των θεμάτων σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας του ιστότοπού σας WordPress. Πρέπει επίσης να δοκιμάσετε ξεχωριστά θέματα και ενημερώσεις προσθηκών , όπως σε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης, προτού ξεκινήσετε την παραγωγή. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις δεν καταστρέφουν την υπάρχουσα λειτουργικότητα ή, χειρότερα, καταστρέφουν εντελώς τον ιστότοπο. ” – Alec Wines, επικεφαλής της ανάπτυξης στο WP Buffs

Η αλήθεια για την κυβερνοασφάλεια

κατασκευη eshop με wordpress

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να ξέρετε: Σε έναν ιδανικό κόσμο, η γνώση των κινδύνων και η τοποθέτηση των σωστών συστημάτων θα εξαλείψει τις πιθανότητες παραβίασης. Αλλά το να είσαι ασφαλής δεν είναι το ίδιο με το να είσαι άνοσος.

Η τέλεια ασφάλεια είναι αδύνατη, ανεξάρτητα από το CMS που αποφασίζετε και θα υπάρχουν πάντα κίνδυνοι για τη φιλοξενία διαδικτυακού περιεχομένου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε τον κίνδυνο επιθέσεων. Και πάλι, εάν λάβετε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια, θα είστε σε καλή κατάσταση. Αμφισβητώντας πρώτα την ασφάλεια του WordPress, δείχνει ότι μάλλον το έχετε ήδη κάνει.

Η κατασκευή eshop με WordPress είναι μια σωστή κίνηση για επαγγελματίες, οι οποίοι θέλουν μεταφέρουν την παρουσία του καταστήματός τους ηλεκτρονικά. Το eshop είναι η βιτρίνα τις επιχείρησής σας στο internet. Έτσι θα μπορείτε να παρουσιάσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, πέρα από τα στενά γεωγραφικά σύνορα της πόλης που δραστηριοποιήστε και να δημιουργήσετε ένα νέο κανάλι εισερχόμενων πωλήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα και γιατί όχι σε ολόκληρο τον κόσμο!
Στις ημέρες μας το WordPress είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα για την κατασκευή ιστοσελίδων και την κατασκευή eshop. Ένα από τα ποιο σημαντικά πρόσθετα, είναι το WooCommerce, με τα οποίο μπορείς να κάνεις την κατασκευή από το ποιο απλό ηλεκτρονικό κατάστημα μέχρι το ποιο σύνθετο.

Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την κατακσευή eshop με WordPress. Αν έχετε αγοράσει το domain και το hosting στο οποίο εγκαταστάθηκε το wordpress.. Το WooCommerce είναι δωρεάν διότι αποτελεί plug-in του wordpress. Επομένως το μοναδικό κόστος το οποίο πληρώνουμε όταν επιλέξουμε να δημιουργήσουμε ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce είναι το template η αλλιώς theme.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το WordPress έναντι όλων των υπολοίπων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι πάρα πολλά.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του WordPress με WooCommerce για την κατασκευή eshop :

• Ευκολία Χρήσης
• Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα
• Πολύ Ασφαλές
• είναι φιλικό ως προς το SEO και την Google
• Δυνατότητα για import από XML
• Διαχείριση Αποθήκης
• Το WooCommerce δέχεται όλους τους τρόπους πληρωμών
• Πολλά Δωρεάν plugins
• Φίλτρα και κατηγοριοποίηση προϊόντων

Στην Website-eshop γνωρίζουμε πως να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την κατασκευή eshop, έτσι ώστε να βοηθήσει στην αύξηση πωλήσεων των προϊόντων σας, πάντα σε λογικό κόστος. Επιλέγουμε πλατφόρμες που δεν έχουν μεγάλα κόστη και σας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα σωστό και αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα .